ai

De flesta vet redan om att Agent Interactive just nu har, eller håller på att plundras på alla sina tillgångar. Varför jag säger så ska jag nu förklara. Detta har hänt:

1. Tidigare i våras hoppade flera anställda på företaget av med kort notis.
2. Betalningarna slutade komma från och med maj om jag inte minns fel.
3. Företaget står plötsligt utan styrelse.
4. Några tidigare minoritetsägare köper fler aktier i bolaget så att de ska kunna få ”inblick” i vad som händer. Vem som köper aktier i ett företag som de inte har inblick i kan man spekulera i…
5. De nya majoritetsägarna blir valda till nya styrelse och lovar att såfort de blir ”behöriga” ska de börja betala ut till affils.
6. Den nya styrelsen har i denna vecka ett nytt styrelsemöte där de ska redogöra för vad som hänt… ingen hör något!
7. I den nya styrelsen är det bara VD Mats Törnberg som är bosatt i Sverige… alla andra är bosatta utomlands… Suuuuspeeekt?
8. VDn sitter med i ledningen i flera Aktiebolag, där majoriteten saknar första bokslut/verksamhet.
9. Ingen information direktkommuniceras med publicister. Om någon inte skulle vilja försättas i konkurs så borde man tala med sina fordringsägare?

Det jag tror har hänt är att de tidigare ägarna tillsammans med den nya målvaktsstyrelsen har plundrat företaget. De påstår att all provision finns på klientmedelskonton, men det tror väl ingen på.

Mer info:

Webmasternetwork
Markus
Nikke

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 267 user reviews.

17 reaktioner till “”

 1. Ja allting känns väldigt suspekt. Jag är bara glad att jag inte har lagt någon energi på att gå använda Agent Interactive ännu. Och nu känns som fel tid att börja 😀

  Hoppas det löser sig i slutet trotts allt.

 2. Tråkigt om de inte lyckas reda upp detta. Tyvärr tyder väl mycket på att det är som du säger och slutar i konkurs.

 3. Vad som kommer att hända med AI har jag ingen aning om, men om man googlar de nya styrelseledamöterna hittar man åtminstone några träffar på ett av namnen som borde antyda vem de jobbar för. I alla fall om man kombinerar det med att leta efter lite info om vilka som har köpt in sig i det.

 4. Jävligt synd med tanke på hur bra nätverket var för ett par år sedan och att som det verkar många har kvar större belopp där. Blev snabbt ett av de bästa på bara ett halvår med bra ersättningar, många annonsörer och inte minst dubbla utbetalningar varje månad. Sedan verkar något ha hänt förra året då första förklaringen till strul var att de bytte plattform.

  Min dåliga erfarenhet av AI är att de alltid varit hur svåra (närmast omöjliga) som helst att få kontakt med och det var under tiden som de hade bra rykte och gick bra så förmodligen ännu svårare nu. Just den biten med en rent av usel informationspolicy verkar ju vara det som späder på rykten nu också, så klart något som de verkligen måste bli bättre på om nu detta ordnar upp sig.

 5. Jag tror det är kört. Jag fick mejl från VD samma dag som styrelsemötet skulle hållas. Han lovade i mejlet att återkomma med information om en handlingsplan dagen efter styrelsemötet. Två dagar efter styrelsemötet mejlar jag både vd och huvudkontoret utan att någon svarar.

  Finns pengarna separerade på klientmedelskonto som de har enligt avtal med affiliate är det ju bara att betala ut. När inte så sker finns inga pengar där heller. Då handlar det om förskingring.

  Sen stämmer inte beskrivningen som VD gör. De köpte aktier för att få insyn. Enligt aktiebolagslagen har minoritetsägare rätt till insyn i bolaget. Personligen skulle inte jag betala för aktie som jag inte vet något om, inte mer än att tidigare ägare misskött bolaget. Skulle någon annan göra det?

 6. En blandning av en skopa fakta och tre rågade skopor spekulation. Att bolaget med ny styrelse idag missköter relationen med sitt levebröd publicisterna är tydligt. Men vad man inte förstår är kopplingen till hur den gamla ledningen är att skylla för det?

 7. Kalle: Den gamla ledningen har hoppat från det sjunkande skeppet och satt alla i klistret. Hur ansvaret är fördelat mellan de olika personerna vet jag inte eftersom ingen informerar oss.

  Dessutom är de flesta fordringar uppkomna under den gamla styrelsens tid och de har nu valt att försvinna spårlöst…

 8. Dan: Fel, den gamla styrelsen blev bortröstad av den nya majoritetsägaren på den ordinarie bolagsstämman. Mig veterligen är inte personerna ifråga heller spårlöst försvunna.

 9. Det är rätt naturligt att en ägare som förvärvat majoritet ser till att sätta sitt folk i styrelsen.

  Jag håller med om att man hade kunnat kommunicera tydligare vilka förändringar som skulle ske.

 10. Ja att styrelsen bytts ut är inte så konstigt, men vad är anledningen bakom? Vem går in som majoritetsägare i ett bolag man inte har insyn i? Det är bisarrt.

  Dessutom var det den gamla styrelsen som slutade betala räkningarna… inte den nya, även om de inte precis gjort några förbättringar :)

  I min bok är alla skyldiga tills de bevisat motsatsen.

 11. Ja man kan verkligen fundera på anledningen bakom. Men eftersom bolaget är privat finns tämligen liten insyn för andra än aktieägare.

  Vilken insyn har du egentligen i vilka räkningar som betalats och inte? Vilken kassa som fanns i bolaget vid den nya styrelsens tillträde? Vilka eventuella personliga vinster den gamla ledningen gjort vid sitt frånträde?

  I landet Sveriges bok är alla oskyldiga tills motsatsen är bevisad. Att driva ett bolag med likviditetsproblem är inte brottsligt, det är däremot förtal.

 12. Jag har ingen insyn. Alltså tänker jag kräva mina pengar på detta sätt. Om det inte funkar ska jag spendera min tid med att få personerna bakom plundringen bakom lås och bom.

  Och dessa människor är inte oskyldiga, de har redan bestulit mig och många av mina kollegor på pengar. Eftersom de enligt sitt eget avtal med publicisterna skall förvara all provision på klientmedelskonto så kan inte den dagliga driftens likviditetsproblem påverka dessa utbetalningar OM man inte brutit mot avtalet och bestulit detta konto, vilket man garanterat gjort.

  Men jag har kontaktat revisorn och informerat honom om den pågående plundringen. Förhoppningsvis tar han det på allvar och gör en polisanmälan.

 13. När betalningarna slutade komma vet jag inte, men bara så att det är klart vems ärenden den nya styrelsen går. Av de tre utlänningar som sitter i styrelsen är PK den enda som har något uppdrag i ett annat svenskt företag, Campadre AB. I den styrelsen sitter också ”Per Anders Törnberg”, och detta tillsammans med denna info – http://www.resume.se/nyheter/2007/11/28/pelle-tornberg-och-ulf-san/index.xml – gör att det känns ganska klart vem som tillsatt den nya styrelsen. Finns som sagt även några kopplingar mellan PK och PT om man googlar lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *