google-sucks1.jpg

Just nu pågår stora förändringar och utrullningar/inrullningar och gud vet allt i sökresultaten. Detta är relativt ologiska förändringar som däremot gör stor skada bland annat för mig. Roliga prylar rankar inte längre #1 på roliga prylar och Zoovillage rankar exempelvis inte heller etta på ”zoovillage”.

Spekulationerna är vilda och man pratar om en bugg, som den man såg förra året, filter relaterade till helgerna och terrorister (nej den hittade jag på själv). Läs diskussionerna på webmasterworld.

Låt oss fortsätta diskussionen och uppdatera varandra i kommentarerna.

TREVLIG HELG ÖNSKAR GOOGLE!!!!!!!!!!!

Average Rating: 5 out of 5 based on 294 user reviews.

32 reaktioner till “”

 1. Man kan undra vad Google syslar med…..
  Jag har förlorat många placeringar med på ett gäng sidor.
  Loppis har alltid legat 1:a nu när jag kollade så låg den 12:a efter att ha haft första platsen i många år.

 2. Här kommer man tillbaka efter en veckas semester och har tappat topplacering som man haft sedan 2003 till (förlåt uttrycket) skitsiter som enbart består av länkar. Är väl ingen idé att bli upprörd än i alla fall, fast det är oroande.

 3. Uhm en snabb gissning; Google har sänkt värdet på att ha ”keyword” i domännamnet? (någon annan som kan dra liknande slutsatser?)

 4. Själv så har en stor del av mina sidor blivit drabbade. Har inte en blekaste aning om varför detta har skett. Men tror inte det har något med keyword att göra i domännamnet. Känns lite som att alla småsiter har blivit bortplockade och att dom större sidorna fortfarande är kvar. Men men, får hoppas att det bara är något tillfälligt.

 5. Nils: Bra exempel. Trivia har tappat helt på ”frågesport” och hittas nu på 20-30e plats med en av sina undersidor och inte längre med indexsidan.

  Dryyygt är detta. Minskad effekt för keyword i domän är något jag skulle kunna ställa upp på men jag tror inte detta är den enda förändringen i så fall.

  Alltid kul med en utmaning… (not)

 6. Ja, du ser faktiskt ut att ha drabbats rejält.. Jag lider med dig, förlorade 10000 på en sida som skulle säljas på sin placering =)

 7. Hoppas verkligen att det är något ”tillfälligt”. Fick en boost på sökordet ”iPhone” men på ”iPhone 3G” så vet jag inte ens vart jag har tagit vägen – som bortblåst.

 8. Hmmm, inte alls roligt.
  Gjorde en sökning, och vet inte om det beror på det Dan råkat ut för men även jag har tappat rejält. Så mycket så jag orkade inte ens let upp hur djup jag sjönk.

  Gäller min annonsida för böcker, stubok, där jag helt försvunnit på sökordet kurslitteratur. Tråkigt när det är det som jag får in mäst besökare på och verkligen vill ligga bra till genom att min största konkurrent har just det ordet som domännamn.

  Får hoppas på en snabb vändning.

 9. Mina resultat är fuckade också. Hoppas att det ska orda upp sig snart, ser nämligen inte logiken i många av mina personliga nyckelord om man säger så

 10. En legitim sida som jag drivit i några månader och endast använt ”whitehat” metoder har blivit bestraffad till sida 3.

  Vem vill prata om etisk SEO? Du får ta den i röven oavsett hur väl du följer deras riktlinjer. Inse.

  Fuck you Google om det är permanent.

 11. Jag är rätt säker på att det inte är permanent. Det är första fasen av en större förändring, och det är inte första gången som Google genomför en sådan just inför halloween och alldeles innan julhandeln.

  Man kan aldrig förlita sig på gratis trafik från Google är budskapet på något sätt.

  Jag har tappat massor på vissa termer och vunnit lika mycket på andra. Håller på och försöker samla ihop intrycken och ser ännu så länge ingen röd tråd i förändringarna.

 12. Stämmer nog det du skriver Nikke gällande Julen & Halloween.
  vi får helt enkelt avvakta och se. tror att på måndag så är allt som ”det ska” igen.

 13. För min del har det ordnat till sig nu. I natt var indexsidan helt borta från SERPen men nu ligger den som vanligt högt upp igen. Lite olika placering beroende på vilken dator jag använder men så brukar det ju vara…

 14. Jag ser också en total reversering av uppdateringen nu på alla de termer jag följer.

  Dock tror jag inte det är såhär enkelt. Några av mina straffade sidor var inte sådär jättebra och förtjänade nog straff och nedprioritering. Frågan är vad man ska göra nu.

  Att bygga affärsmodeller som ej är beroende av Google pratar många om, men det är i princip omöjligt.

 15. Kan också bekräfta att nu har allt återställt sig.
  Men genom att jag får störst antal besökare genom Google, sökning på isbn eller en boktitel så märkte man av rejäl skillnad när mina träffar inte syntes i sökresultatet. Men som tur är verkar det ha vänt, syns även på tillströmningen av besökare.

  Håller med Nikke man ska nog inte helt förlita sig på att få helt gratis trafik från google. Vill man ha jämn tillströmning får man nog betala lite reklam at google.

 16. Yes, min sajt är tillbaka nu.

  Precis Dan. Jag börjar kolla på andra möjligheter och inte förlita mig så mycket på Google… men det krävs större kapital och mer resurser att skapa ett större ”Google-oberoende” företag.

  Dags att skapa lite fler affiliatesidor så man får in mer pengar på banken. >:]

 17. Bygga affärsmodeller som inte är beroende av Google är väl lätt. Säg bara inte att du, Dan, endast förlitar dig till Google-trafiken? Det är ju ”hur korkat som helst”. Finns ju många andra sätt att skapa trafik på än att förlita sig på Google och deras nycker.

  Sökmotoroptimering, ja visst! Men någon måtta får det lov att vara. Man kan INTE bygga en affärsmodell ENKOM UTIFRÅN rankinen i Google, det är ingen BUSINESS att tala om.

 18. Beror nog på vilket DC man sitter på. Jag har får upp roliga prylar på förstaplatsen. Stubok.net ligger trea på kurslitteratur. Trivia.se ligger på andraplats på frågesport.

  Så det är nog bara ett litet test, för att optimera sina resultat.

 19. @Nils: tur för dina köpare att den inte hann säljas då, generellt så är det ju faktiskt en bluffaffär att sälja enbart på ranking, för mig finns det inget substansvärde i det.

 20. Dan, du behöver inte alls diversifiera med MLM. Det är upp till var och en. Jag tvingar inte på någon min åsikt om MLM.

  Men, detta handlade ju inte om MLM utan om att skapa trafik till sin website. Förresten, du är väl lite inne på ”MLM businessen”, som alla andra Affiliates. Den stora skillnaden är att i ren MLM blir man kompenserad om och om igen, medans man i vanlig Affiliate ENKOM blir belönad EN GÅNG för att ha fixat en ny kund åt ett annat företag. Bra business? nej, inte vidare.

  Men, du som driver egna ebutiker KAN sätta upp system så du inte är beroende av din ranking i Google eller annan sökmotor. Själv skulle jag aldrig drömma om att enkom bygga en business bestående av Google trafik. Har du funderat på att skaffa egna affiliates till dina ebutiker? Du kan sköta hela den ruljansen själv utan att behöva ansluta dig till TD, affiliator, Double eller annat affiliatenätverk …

 21. Hejsan är visst några år efter men bättre sent än…
  Min sajt har varit borta ett tag för tekn problem.
  Väl tillbaka hoppar den omkring värre än en groda,
  Upp till första sidan till 5 förvinner helt några dagar detta har pågått 2 veckor nu,just nu är den helt försvunnen.

  Vad att göra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *