SE-domänens dyraste förvärv tog plats i dagarna och Spel.se bytte ägare för 190.000 euros enligt Greatdomains.com.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 235 user reviews.

18 reaktioner till “”

 1. Fin affär det där. Måste vara skönt för köparen att det är finanskris, så att han kunde få den så billigt, lol.

  Tror dock att det är långt ifrån den dyraste .se, ex bingo.se och hotels.se var säkerligen dyrare. Men flera av de högsta försäljningarna är nog ej publika.

 2. Var lite oväntat stor summa tycker jag, även om domänen är riktigt bra. Kul också att det var en utländsk investerare – vilket kanske inte var lika oväntat.
  Misstänker dessutom att Maccke kan ha rätt i sina antaganden om andra försäljningar.
  Nackdelen är väl att killar som Sulo för sig saker och börjar regga odrägligt massa domäner som dom tror sig kunna sälja för miljoner.. 😉

 3. @Dan – att Sulo skulle börja domänpunda?
  Nja, jag vet väl inte om det är något jag eftersträvar eller skulle värdesätta… Jag gillar honom precis som han är – rak, ärlig och ”oförstörd”..

  @Magnus – nja kanske..nej men ärligt talat så tror jag faktiskt att just en sån här affär i just denna tid – dvs när .SE-TLDn drar till sig andra internationella aktörer – kan ha en mkt STOR betydelse i en värdeacceleration för vissa domäner under .se. Jag tror att det kan bli en del ringar på vattnet.

  @nicklas -http://www.google.com/trends?q=aftonbladet.se%2Cspel.se&ctab=0&geo=all&date=all&sort=1

 4. 2 miljoner för spel.se är inte fy skam men
  vid köpet av bingo.se värderades enbart domännamnet till 5.8 miljoner i mariainvest halvårsbokslut 2007.

 5. Peter, du har mycket möjligt rätt. Till exempel svenska spelrelaterade domäner borde ha ett högre värde än de tidigare värderats till i mina ögon. Inte för att trafiken är så enorm men för det stora värdet på svenska spelare. Förmodligen är svenska spelare de som är värda mest i världen per konvertering och det borde ju göra bra domäner dyrare.

 6. Dan: Nja, dns:erna pekade på 24h, men ägare av domänen var ett annat bolag sist jag tittade.

  Kul med en stor offentlig försäljning, som väntat var köparen Spil Games BV väl införstådd av fördelarna de kommer få på den svenska marknaden under lång tid framöver med det bästa domänen i kategorin.
  För två år sen köpte dem domänen spela.se och det tog inte många månader innan den gick upp på alexa top 100 listan i sverige.
  Sedan tidigare har Spil Games byggt sina spelsiter på grymma premium domäner som exempelvis games.co.uk jeux.fr och gry.pl

  Egentligen är väl inte priserna på svenska domäner speciellt höga, när du för under miljonen istort sett kan köpa den bästa domänen i varje bransch och få det självklara försprånget gentemot dina konkurrenter det ger under lång tid framöver.

 7. Dan: Det var över ett år sen jag tittade, men har för mig att det var ett italienskt registrerat bolag. Domänen har haft några olika ägare genom åren.

  Ang. Spil Group är väl deras största förvärv köpet av juegos.com för $10 miljoner av legendariske domainern Chris Chena.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *