Juryn har övervägt beslutet länge och väl, men anser att SF Bio är omöjliga att slå när det gäller bakåtsträvande på Internet. De tar priset helt enkelt.
Läs själva bakgrunden till utmärkelsen här.

sf-bio.gif

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 232 user reviews.

18 reaktioner till “”

 1. Har inte själv besökt biotider, men det här är ju bara helt otroligt. Eller snarare, det hade varit helt otroligt i en åtminstone semirationell värld. Istället för att välkomna detta initiativ blir alltså svaret att reflexmässigt blockera dem.

  Antagligen är besökarna på den blockerade siten dessutom bland SF:s mest flitiga kunder, så SF:s PR-människor kan ju klappa sig själva på axeln.

  Illegal nedladdning, någon?

 2. Jobbar i den något mer konkurrensutsatta banksektorn. Tror vi på banken skulle vara mer än tacksamma om en populär och seriös site skickade kunderna till oss för direktavslut! Varför inte se affärsmöjligheterna istället??

  Själv bunkar jag upp med chips i min mjuka soffa framför platt-tv:n och sourround-systemet istället…

  Tack Dan, by the way, för konkurrensjämförelsen gällande e-handeln! Vår banks uppgifter stämmer och det är kanon att se var de andra tar… Har blivit en ständig läsare här!!

  Lycka till!

  //Fredrik

 3. Man kan inte mer än att skratta 😀 de e humor hehe.

  Dom borde köpa och investera i Biotider.se eller konkurera ut dom men fattar knappas dom träskallarna.
  Gör om, gör rätt eller dö.

  Som senast igår försökte jag använda sf.se men DEAD END, min tjej fick välja film istället. 😉

 4. Haha vilka tvättäkta idioter!

  Så SF:s affärside är numera att få så mycket besökare som möjligt till sin webbplats inte till sina biografer…

  Märkligt att de hela tiden gapar om att folk går för lite på bio och att det inte går att driva verksamheten affärsmässigt.

  Lägg ner skiten med en gång och gör slut på lidandet.

 5. Ganska impressive argument från SF, de tappar enligt egen utsago trafik och fina annonsutrymmen på förstasidan pga djuplänkar. Viktigare att visa reklam än att sälja biobiljetter?

 6. Bästa citatet i artikeln:
  ”– Vi har inget emot att man länkar till vår sida, men då ska man komma genom ytterdörren och inte djuplänka, säger Thomas Runfors.”

  Lycka till SF med framtida sökmotoroptimering med den attityden!

 7. Ja jävla SF hemsida. Själv ville jag avboka deras nyhetsbrev. När jag trycker i min inkorg ”avsluta nyhetsbrev” hur svårt kan det då vara att fatta att jag inte vill ha fler nyhetsbrev? Istället kräver de användaruppgifter (som jag inte kommer ihåg). Visst det går säkert att lösa men man blir sur/irriterad över att de försöker göra det så krångligt som möjligt.

 8. Kommentarer från SF Bio:

  Vi har följt debatten om stängningen av Biotider.se och vi tycker det är lämpligt att vi också gervåra synpunkter på det som har hänt.

  Det har funnits och finns ett antal sajter som vill publicera bioprogrammet på våra och andra biografer. Vi får ofta frågor om olika samarbeten och till alla har vi svarat: Vi ser positivt på att länka till vår hemsida men inte att s.k. djuplänka förbi startsidan. Det har varit så många som intresserat sig för detta att vi har lagt ut en länkningspolicy: http://www.sf.se/foretag/omsfbio/lankningspolicy

  Vår hemsida sf.se är en av Sveriges största nöjessajter och innehållet är attraktivt. Vi har liksom de flesta andra större sajter en försäljning av reklamplatser som ger oss ett bidrag till verksamheten. Sajten fungerar alltså både som en indragare till våra biografer och som en intäktskälla. Detta innebär att vår sajt är en integrerad del av vår affärsverksamhet. Vi anser att det inte är tillfredställande att andra väljer ut delar av vårt attraktiva innehåll och gör kommersiella vinster på det. Denna uppfattning är vi knappast ensamma om bland Sveriges större sajter.

  Vi har inget emot att man bygger upp en sajt och visar vilka filmer som visas och föreställningstider. Tvärtom, vi tycker naturligtvis det är roligt att det finns ett stort intresse för film och bio. Men vi måste dra en gräns vid djuplänkning där man inte tar hänsyn till hur vår sajt är uppbyggd utan endast plockar russinen ur kakan.

  Biotider.se har sedan starten djuplänkat in i vår sajt och vi har från början meddelat dem att vi är emot detta. De har inte hörsammat vår önskan. Vi har velat undvika juridiska processer och istället försökt att möte dem på deras egen spelplan och förhindra djuplänkning rent tekniskt. Sedan några månader har vi därför en teknisk lösning som hindrar djuplänkning till vår sajt.

  Vi anser att Biotider ger en felaktig beskrivning när de lägger skulden på oss för att de valt att släcka sin sajt. Biotider har bedrivet en egen affärsverksamhet på det innehåll som vi och andra har skapat och beslutet att avsluta den verksamheten är helt deras eget.

  Vi har som sagt inte krävt att de skall stänga sajten – däremot har vi försökt att skydda vårt innehåll enligt vår länkningspolicy. Vi har slagit vakt om vårt unika innehåll och vidtagit åtgärder för att förhindra att andra kapitaliserar på detta. På detta sätt är vi inte unika eller bakåtsträvande. Debatten om bioinformationen på nätet triggar oss att göra Sveriges största filmsajt sf.se ännu bättre.

  Thomas Runfors
  Informationschef
  SF Bio AB

 9. Hej Mr Runfors!

  Som void var inne på lite högre upp. Varför fanns sidan? Jo för att ett behov fanns som er sida inte uppfyllde. Hur löser man det problemet? Hmm… Nej inte genom att spendera utvecklingstid på att spärra deras sida. Utan man gör deras sida onödig genom att förbättra sin egen sida så deras blir en onödig 3:e part.

  Internet är också uppbyggt kring delandet av information. Att dela med sig är oftast en nyckel till framgång. Inte tvärtom. Men det där kommer du inte förstå idag, gå på resonemanget ovan istället.

 10. Thomas Runfors,

  Att hänvisa till en länkningspolicy är inte ett argument som biter på folk i den verkliga världen. Möjligen låter detta bra på era interna möten, men era kunder uppskattar inte detta.

  SF.se är inte vilken nöjessajt som helst utan används av era kunder därför att de är intresserade av biobesök, för vilka informationen på er sajt endast är ett verktyg. Det är där ert fokus borde ligga, inte på att maximera annonsintäkter från sajten.

  Att sedan andra sajter väljer att utveckla tjänster som använder sig av information från er sajt borde inte ses som ett hot utan som en möjlighet att knyta er verksamhet närmare Sveriges filmälskarcommunity.

  Missunnsamhet är inte en bra policy.

  Istället för att indirekt eliminera alternativa informationstjänster borde ni ha fokus på att göra er egen sajt så bra som möjligt, vilket knappast gynnas av denna typ av agerande. Lär istället av dessa sajter och gör de ändringar på SF.se som därmed är bäst för kunderna.

 11. Det hade varit intressant att höra ett uttalande från någon som leder den operativa verksamheten på SF. Det hade varit spännande att höra vilken affärsidé de jobbar utifrån. Vad jag får känslan av är att de nu försöker diversifiera sig i ett desperat försök att skapa större (reklam)intäkter genom att leverera filminformation på SF.se. Vi som tillhör den nya generationen söker nog oftare information på annat håll t ex IMDB.com.

  Hoppas de tänker om innan de svärtar ner sitt starka varumärke och väljer att koncentrera sig på sin kärnverksamhet som de förhoppningsvis kan bäst. Nu är Bonnier ägare och kanske är de bäst på det tryckta mediet och ska hålla sig till dessa?

  Så vad har den operativa ledningen och huvudägaren att säga?

 12. På tal om bakåtsträvande, är det bara jag som tycker att sf.se blev SÄMRE efter senaste uppdateringen med hänsyn till att man inte längre kan se trailern under bioprogrammet utan måste hoppa sig vidare.
  Man vill ju se vilka filmer som visas i ens stad(by) och sen om omslaget eller titeln är häftig nog så vill man se trailern. Steg 1 (vilka filmer går) – Steg 2(vad är det) – Steg 3(bokning)

  De kanske borde ägna lite mera energi här istället, på funktionaliteten som JMJ nämner. Det känns som om någon var väldigt på att man inte kunde göra så när man hade en meny ”filmer och trailers” – bah!!! Det upplägget får MIN pokal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *