Idag rann droppen över… var tvungen att få ur mig lite ilska så jag mailade deras kundombudsman…

”Hej Kundombudsmannen,

Jag vill inte klaga eller få hjälp egentligen. Jag vill bara berätta hur dålig er bank är, eftersom ingen annan hos er lyssnar.

Här några saker som jag tycker är utomordentligt utmärkande av hur dåliga ni är:

1. Alltid när man har ett ärende och mailar in det ber ni er ringa någon annan kundtjänst för att få hjälp. Vad har ni e-post till egentligen? Ni vet att e-post inte är samma sak som fax va?

2. Alltid när man ska få saker utskickade tar det antingen 2 veckor att få dem pga. att ni använder någon rysk kurir med häst och vagn (billigt billigt) för att köra ut dem. Alternativt får man dem inte alls. Det senare alternativet är vanligast.

3. Ni har kredit på lönekonton där ingen kredit ska finnas. Eftersom man som tidigare nämnt i punkt 2 aldrig får sina PIN-koder eller inloggningskort så vet man aldrig sitt saldo och man är inte så motiverad att överföra pengar dit för man kan ju inte ta ut dem (jag kör numera med stora sedelrullar som jag gömmer i skon).

Så när man köper parkeringsbiljetter utan att ha pengar på kortet, ja då ger ni mig helt plötsligt kredit. Superbra! sedan går tiden och kanske har jag bytt bank… ja då kommer det ett inkassokrav från 3:e part utan att ni ens nämnt ett ord om att jag:
1. Har kredit
2. Har utnyttjat krediten

4. Jag är dum nog att jag både har mitt företags- och min privatekonomi hos er. Varför inte hänga sig rejält när man ändå är igång.. eller hur? Vår verksamhet går ut på att handla saker utomlands och sälja på nätet i Sverige. Såkallad e-handel.

Eftersom vi gör varuinköp oftast på vårt MasterCard så är det klart att det blir mycket pengar, framförallt mot jul och julhandeln. Så självklart har ni en limit på kortet som träder in gång på gång utan att ni SÄGER det till mig.

Så jag gör bort mig minst en gång i veckan mot mina leverantörer som tror att jag bor i en gräshydda och inte kan betala för mig. För att inte nämna alla gånger jag stått på ICA, Akademibokhandeln eller liknande plats och blivit nekad köp pga att ni försöker rädda mig mot kortbedrägerier (er själva ja, eftersom kortrisken är er, inte min).

5. Nu inför jul tänkte jag att det vore en skön säkerhet att ha en kredit på vårt bankkonto eftersom att vi räknar med att omsätta 3 gånger så mycket som förra året och alla utbetalningar från factoringbolag och kortbolag har 3-6 veckors fördröjning. Så man vill inte stå med för litet lager bara för att pengarna kommer in senare.

Så jag gör en ansökan och får ett svar att ni efter kreditprövning nekat mig. Inget mer…. Vi har ju varit partners nu sedan 2002 (företaget och jag. som privatperson sedan 80-talet) och detta är svaret jag får. Okej, ni kanske inte vill ge mig kredit det är väl okej, men förtjänar jag inte en förklaring? I senaste bokslutet gjorde företaget strax över 1 miljon i vinst på en omsättning på under 3 miljoner.

Jag har aldrig haft under 200-300k i buffert på mina konton hos er… en motivering vore trevligt.

Ja, det v ar väl några av de sakerna som hänt senaste månaden bara. Vill ni ha alla händelser sedan 2002 har jag de antecknade, men eftersom ni inte bryr er om att bli bättre eller leverera bra kundtjänst (vad gör egentligen en bank… låna ut pengar kan alla, är det inte kundtjänst och personlig service som är själva tjänsten idag 2009?) så tror jag att jag slänger dem.

Hade det inte varit så otroligt mycket jobb att byta bank hade jag gladeligen gjort det, men nu börjar jag bli van av att bli psykiskt våldtagen varje gång jag har med er att göra. Lite som Josef Fritzls barn kände sig efter de första 3-4 åren kan jag tänka mig.

Keep up the good banking work!

Hälsningar

Dan Nilsson
Retevo AB”

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 177 user reviews.

47 reaktioner till “”

 1. Så jobbigt är det faktiskt inte att byta bank.

  Gjorde det själv för mitt företag för något år sedan.

  Kunder/leverantörer märker ingen skillnad.

 2. Jag tar endast 40% på överfört belopp.

  Dock är det ett introduktionserbjudande som gäller till 31/10.

 3. Du har rätt i det mesta, men de gör inget fel i 3.1, det är inte kredit, det är du som övertrasserar kontot, då vissa enheter inte kan genomföra onlineköp, ex. på flyget, så dras helt enkelt pengarna oavsett om du har dem eller ej, och det är då upp till dig att veta hur mycket pengar du har, alternativt, leva med ockerpriset på straffet banken ger dig.

  Alla banker är nog dessvärre lika jävliga, de vet att de kan göra som de vill, skulle kunder och därmed pengar försvinna finns ju alltid statligt bankstöd man kan gotta sig på.

 4. Skaffa skandiabanken. Dom har inga besökskontor så de blir mer eller mindre tvingad att ha bra telefon/mail-support. Tummen upp!

 5. Jag har själv en dust med puckona på Nordea och jag har mailat dem länk till ditt tidigare inlägg om dem eftersom det stämde väl med det jag ville säga. De tackade så mycket och lovade återkomma. Än har jag inget hört och förväntar mig inget svar heller.

 6. Nice med en annons från Swedbank mitt i ett inlägg om Nordea. 😉 (Kom upp när jag lade in mitt förra inlägg)

 7. Skandiabanken är som nämnts kalas – för privatpersoner. Senast jag kontaktade dem med frågan om att ha företagskontot där kunde de inte ordna ett bankgiro åt mig…

 8. Hade du köpt en lägenhet för ett par mille hade Nordea kastat pengar efter dig. Det är ditt alla bankmiljarder går, istället för att ge skapande kapital till företag.

 9. Almilan, oki bara 100k?

  Ville du ta lanet pa Retevo utan personlig borgen sa säger nog de flesta traditionella banker nej tror jag, har Nordeas kassamänniskor nat att säga till om? Tror att man ska en bit upp för att en personlig bedömning är möjligt.

  Checkkredit till ockerränta mot personlig borgen gar de säkert med pa ;).

  Det är tragiskt med bolanen, men det allra mest tragiska är att det är folk UTAN bolan som far betala notan när det gar at skogen. Kanske det kan komma en hälsosam lagom allvarlig fastighetskris i Sverige.

 10. Fast jag vill inte ha ett lån jag vill ha möjlighet till kredit om det krisar. I mitt förra bolag var det inga problem och om jag inte minns fel hade jag per default 50 papp i kredit på mitt plusgiro.

  Sen får de gärna neka mig men att bara säga ”nej det bidde inget” gör mig jävligt sur som lång och ”trogen” (hehe) kund. Det är typ ”SUG KUK MADDER FUKKER”…

 11. Måste instämma i att swedbank-annonsen är ganska fint placerad. De kanske vill säga dig något. Jag rekommenderar dock SEB, de har tom ”chatt”-support i backenden som fungera. De har nog vaknat och upptäckt att det är 2009 och inte 1999.

 12. Nordea är statens förlängda arm för att rövknulla företagare lite extra. När jag startade mitt bolag så köpte jag ett lagerbolag av Svenska Standardbolag. Köpet genomfördes så att jag skapade ett kapitalkonto för bolaget hos Nordea, sv.stdblg drog sedan sina avgifter och gav mig en fullmakt att göra affärer å bolagets vägar tills allt var registrerat hos bolagsverket.

  Nu är det dock så att Nordea vägrar låta folk göra något om dom inte själva är registrerade hos bolagsverket (för att skydda dom själva förstås). Detta fick jag förstås veta när jag skulle öppna ett ett checkkonto på banken och nekades. Inte fn sa dom något när jag satte in pengarna. Bästa delen av allt var att jag förstås inte kunde ta ut pengarna jag hade satt in tidigare.

 13. Jag satt å hoppades…å hoppades..å hoppades…Att den inte skulle komma. den kom inte, den kom inte…..DET KOM! NEJ. Hotet om att byta bank. Snälla arga människor, förstå att vi som sitter i kundtjänster på banker inte bryr oss ett skvatt om ni ska byta bank. Det är det sämsta hotet någonsin å man blir snäppet mindre serviceminded varje gång man får det. Speciellt efter att kunden uttalat hotet i telefon och man hör hur nöjd kunden är med hotet och tyst väntar på att vi ska få en chockad reaktion. Ingen bryr sig. Inse att bankerna är till för att man frivilligt ska få bli knu**** i röva.

 14. And btw. Du vet att om du ska byta bank behöver du bara gå till din nya bank och be dom flytta över allt? Du behöver inte göra så mycket mer.

 15. Fredrik: Heheh, hotet kom ju inte. Jag sa ju att jag inte tänkte byta :)

  Jag tänker mest på jobbet med att ändra utbetalningar hos alla mina partners och bla bla bla.

  Men plus- och bankgiron kanske fungerar som alias för riktiga bankkonton så man kan flytta dem också?

 16. Ja med bankgiro är det inga som helst problem att byta bank, som att byta pekare på domänen. Plusgirot vet jag inte om det går att byta, men eftersom Nordea numera äger Plusgirot så kanske man kan ana svaret. hehe

 17. Det går utmärkt att byta BG/PG till ny bank, ändras bara vilket underliggande konto det pekar mot. Jag tror seriöst att du planera och genomföra ett byte av bank inkl. samtliga utbetalningsställen och kreditkortsuppgifter du kan tänka dig på mindre än en timme effektiv tid.

 18. Ja, kanske. Det är väl mest att man inte kommer på allt man måste ändra och stissar upp sig över att man ska glömma något.

  Jag kommer ge Nordea EN chans att svara och förbättra sig, sedan byter jag.

 19. Byt, Nordea vill inte ha företag och du tjänar inte något på att ha ditt konto där (möjligen snabbare överföringar om du har dom privat). Hade en kompis som rek SEB och där fick jag direkt komma in till kontoret och träffa någon som såg till att fixa det jag behövde. Fick även en hel drös tips och råd varav de flesta inte ens var av egenintresse för banken.

 20. MEN BYT BANK GENAST.
  Fråga dig själv om banken tror på dig när du inte får krediter fast du gjort en vinst på 1 miljon (33%) av omsättningen. Det kommer inte att bli bättre!

  //Peder

 21. Jeg har Nordea i Sverige og i Danmark, men de kan ikke arbejde sammen. Så jeg skal have forskelligt login, og falskt svensk personnummer.

  Sjovt at de slet ikke forstår damage control og svare på et sådan indlæg. Dog mindre kreativt af dig at bruge samme logo effekt som på UPS

  /Anders

 22. Skandiabanken är att rekomendera, iaf för privatpersoner. Kundtjänsten är öppen 6-24 alla dagar, och om väntetiden är längre än 60 sek så skickas ett sms automatiskt till VD = jag har aldrig väntat alla 60 sekunder. Dom är också väldigt vänliga i supporten och gör sånt som inte är deras uppgift (som exempel ville jag att de skulle faxa en kopia på en transaktion till Holland, givetvis va det avgiftsfritt). Enda nackdelen skulle möjligvis vara att de försöker erbjuda dig något i samband med att du ringer till dom, men jag har hittills bara fått goda råd.

 23. Har du betalningsanmärkningar privat eller på företaget?

  Jag har tidigare jobbat på danskebank och det är svårt att svara på frågor i mail utan att bryta mot banksekretessen

 24. Hej Dan,

  Det jag förvånas över att du, som jag aktat rätt högt visade sig vara en storbanksgivare.

  Nästan vilken nischbank som helst är bättre än vilken storbank i Sverige som helst.

  Du som uppenbarligen har mycket pengar i rullning borde inte låta storbankerna tafsa på dem, det har de inte förtjänat.

  För att vara rättvis, om man ändå vill ha ett bankkontor att gå till och man är privatkund så tycker jag att Handelsbanken är helt klart bäst. Där får man alla basictjänsterna man behöver kostnadsfritt oavsett om man överlåter sina CSN-pengar till dem eller inte.

 25. Jag har också använt Nordea under flera år men har på senare tid råkat ut för att jag handlar för mer än vad som finns på lönekontot.

  Eftersom jag spelar en del poker kan det ta tid innan pengarna kommer in på kontot ibland och kanske inte kan ha den marginal som jag kanske velat. Så efter en krog runda så låg jag således -15kr. Satte då in på måndagen 100kr i kontant för att ha råd med lunchen.

  Men nu kommer det vidriga. Nordea tar nu alltså en avgift på 95kr det köper jag. Men nu drar dom alltså 95kr när det inte finns 95kr på kontot. Så jag får näst kommande dag gå in till nordea och sätter denna gången in 500kr för att vara på säkra sidan.

  Tror fan dessa sluga jävlar drar 95kr igen…

  Så mina 15kr kredit har då kostat mig 190kr nästa gång tänker jag fan ta sms lån… Billigare dessutom.

 26. Victor, det där har hänt mig också, med gamla visa-räkningar via slip. Jag var på semester i norge, betalade hotellräkningen med slip, ett par dagar senare så tänkte jag ”fan vad gött att jag har kvar pengar på kontot” (trodde inte jag skulle ha det) och köpte lite smågodis etc.

  När jag kom hem till sverige igen så såg jag att hotellpengarna inte hade dragits ännu och satte in pengar på kontot igen.

  Ett par månader (!) senare så lämnar gubben på hotellet in sina slippar och pengarna dras från mitt konto, retroaktivt så hamnar mina sista små-inköp på negativt saldo. Då drog nordea samma straffavgift för varje inköp vilket gjorde att det blev JÄVLIGT dyrt smågodis för bilresan hem.

  Helt sjukt eftersom det egentligen aldrig var negativt saldo på kontot, även om ”datumet” på slipparna var bakåt i tiden så låg jag ju egentligen hela tiden på plus. Riktigt fult, den typen av grejer som får en att inte vilja vara kund hos nordea.

 27. I do not see many comments here, it means you have low visitors. I know how to make your blog go viral. If you want to know just search in google for:
  Kimting’s Method To Go Viral

 28. Freut mich dass ihr nen Käufer gefunden habt.Wir sind mittelrweile in Sucre, waren am Salar de Uyuni und in Potosi und wollen als nächstes auch nach La Paz.Vielleicht treffen wir uns ja nochmalGrüßeAxel

 29. Reblogged this on and commented:Yes, I will post interesting / funny / lol photos once and a while, This one I couldn’t resist (categorizing under “Japan”, as the costume is based on “Sun Wukong” a Chinese mythical character that’s also popular in Japanese culture). Thanks to fellow blogger: NoRuffDays.com

 30. Prashant – "As readers may remember, a Single Judge of the Delhi High Court had earlier temporarily stayed the decision of the Patent Office to revoke Sugen’s patent…"Please note that the stay was NOT on the order of the Patent Office but on the sale of generic sutent by CIPLA.You may wish to make this correction in your post. A sincere Anon!

 31. “Undeniably believe that that you said. Your favorite reason appeared to be on the net the easiest thing to understand of. I say to you, I certainly get annoyed whilst other people consider issues that they plainly don’t realize about. You managed to hit the nail upon the highest as neatly as defined out the whole thing with no need side-effects , other people could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you”

 32. Aínda que pareza sorprendente, os parques eólicos teñen o poder de afectar ao clima. Os motores mesturan o aire e provocan que a humidade ascenda, co que o aire máis próximo ao chan quenta e seca o terreo. Isto podería ser un problema para os cultivos xusto debaixo do parque eólico, pero globalmente o efecto non tería maiores consecuencias.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *