horaJag registrerade mig på Blogvertiser direkt efter lanseringen. Man är ju en så kallad ”early adopter”

Jag läste på sidan eller i deras pressrelease att man kunde få betalt så mycket som 2000:-, Shit pommes frites tänkte Dan. Nu kan jag ju bli rik!

Så jag blev medlem och skulle ställa in att jag inte vill ha några skambud. Trots allt tycker jag att jag är värd mer än 50:- eller liknande för en bloggpost. Dan.se är ju trots allt en av världens bästa sidor. (Källa: Sifo Research 1996). Men hör och häpna, det gick inte. (Åtminstone hittade jag inte var man gjorde det)

Nu idag fick jag mitt första erbjudande från Hans Sandblom på SEO.se där han vill att jag ska skriva en artikel på 300 ord om sökmotoroptimering för 100:-.

Jag vill inte ha Hans hundralapp. Maila mig däremot när ni fixat minimumnivå. Det kostar numera 10.000:- att få ett blogginlägg här. Första smakprovet är alltid gratis, vare sig det gäller kokain eller länkar från Dan.se

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 185 user reviews.

7 reaktioner till “”

 1. Jag förstår att man inte vill sälja ut en blogg av denna kaliber för 100 kr. Dock så är det väl ett risktagande att låta alla bloggare sätta sitt eget pris då det troligen leder till att många väljer de högsta beloppen och därmed kommer inga annonsörer köpa några blogginlägg. Bloggar övervärderas helt enkelt.

  Jag är själv grundare av Bloggsponsor som ännu inte slagit upp portarna. Där har vi valt att göra så att vi manuellt värdesätter en blogg utifrån en rad olika källor så som unika besökare och inlänkar. Med denna information så sätter vi prisnivån på din blogg till t.ex. mellan 500 kr och 1500 kr. Då kan du fritt sätt den nivå du tycker är mest passande mellan dessa två summor. Det ger dig mer frihet och oss mer kontroll. Och jag tror båda är vinnare med det upplägget.

  Lycka till med dina betalda bloggposter. Vem vet, 10 000 kr kanske är en bra investering med rätt målgrupp…

  // Andreas Bard

 2. Novus: Nej, jag accepterade inte deras erbjudande. Jag skrev det gratis för att vara snäll.

  Andreas: Du kan ha en poäng med problemen om man får bestämma priset själv. Er modell kan säkert fungera. Personligen är jag inte särskilt intresserad av att få betalt för att skriva.

  10.000 är ett fynd skulle jag säga 😀

 3. Hej Dan.

  Tråkigt att du tycker att du får 9900 kr för lite för blogginlägg genom oss. Eftersom något liknande inte funnits i Sverige tidigare är det svårt att sätta rätt prisnivå. Jag tror att nivåerna kommer att höjas och att det ska finnas en möjlighet att föra en dialog med oss för att komma fram till rätt nivå. Jag tror liksom Andreas att det inte är en bra idé att bloggaren själv sätter nivån. Förutom att bloggare sätter för högt pris kommer de som verkligen prostituerar sig att dumpa marknaden. Kontakta gärna oss med dina ytterligare kommentarer!

  MVH
  Jon Andersson
  Blogvertiser

 4. Hej Jon,

  Nej jag har också insett att det kanske inte är en bra idé.

  Dock kan jag från min sida kritisera vilken kvalitet man får för 100:- dels på inlägg och dels på blogg.

  Om jag skulle erbjuda 100:- för ett blogginlägg vet jag att de som skulle acceptera det skulle ha riktigt risiga bloggar antagligen helt utan besökare. Frågan är om det är bra eller dåligt för mig som annonsör. Det är såklart en helt annan fråga.

  Tack för ditt svar dock :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *