eva-udden-sonnegard.jpg
OBS! Bilden är ett såkallat dåligt montage.

Alexander Rydén är bara 19 år men verkar vara en driftig kille. Han vill starta eget men får inte Arbetsförmedlingens starta-eget-bidrag pga. att han är för ung. Bidraget kräver att man fyllt 25 år.

Så Alex blir irriterad och skriver ett öppet brev (scrolla ner) till arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin.

Igår svarade statssekreteraren (webbradio) Eva Uddén Sonnegård på kritiken och gjorde bort sig så in i bomben.

”I första hand så ska man ju när man är yngre studera och skaffa sig en utbildning, det är ändå det som i slutändan ger ett jobb.”

Detta säger Eva trots att hon har massor av examina och tom. en doktorstitel i bagaget. Kanske bevisar det att utbildningen inte gör dig smart eller ger dig ett bra jobb. Att vara bidragstagare i Regeringen är trots allt inte särskilt produktivt.

Tack för att ni tror på alla oss egenföretagare staten! Alla kanske borde jobba på Volvo, Saab, Ericsson, H&M eller IKEA? Företag som inte alls startades av entreprenörer och företagare utan av rymdmänniskor från mars.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 217 user reviews.

57 reaktioner till “”

 1. om man skaffar f-skatt samtidigt som man jobbar men blir sen arbetlös, får man behålla f-skatten och ändå få a-kassa då?
  var kan man läsa om vilka regler som gäller?

 2. Alexander: Om nu ditt/dina företag går jättebra så behöver du väl inget ”starta eget”-bidrag? Bidraget är väl mer tänkt för att leva på tills man kan leva på sitt företagande? Så har iaf jag uppfattat det…

 3. Jakob Naredi:
  Jag behöver inget ”starta eget”-bidrag nej. Men tycker det är sjukt att jag inte får söka det om jag hade behövt det.

  Tony:
  Jag skäms inte över mitt företag. Jag sysslar med konsultverksamhet och bygger hemsidor för företag. Jag vill dock inte skriva ut namnet här, tyvärr. Av olika anledningar.

 4. Vet en som gick till arbetsförmedlingen efter gymnasiet och sa att hon ville plugga vidare, rådet hon fick var att gå på arbetsintervjukurs. Detta förslag fick hon vid varje förfrågan om dom kunde hjälpa henne med allt det innebär att börja plugga. Dom verkade skita helt i vad hon ville och bara lastade fram nåt typ av standardsvar.

  Vet en till med som hade fixat en praktikplats själv och gick till arbetsförmedlingen och sa att allt var fixat i princip. Men det gick självklart inte heller. De ville tydligen lägga ner tid och pengar på att hitta en praktikplats bara för att det var de som skulle förmedla den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *