Loopia samarbetar just nu med konsumentverket och Svensk handel för att ge ett konkret exempel på hur man sköter ett företag jävligt dåligt. Loopia möter just nu alla sina mål och bör inom 1-2 veckor ha uppnåt önskat resultat. Dvs att få 100-200 terroristkunder mot sig som aktivt motarbetar hela deras verksamhet. Tro mig, jag kommer vara en av dem.

Bakgrund:
Jag driver 2 e-butiker och ett 20 tal viktiga sidor hos Loopia. Alla sidors mail hostas hos Loopia. Sedan 3 veckor funkar mailen så slött att jag ibland inte kan hämta den på en dag. Detta har blivit värre de senaste dagarna.

Vad har hänt:
Loopia har inte gett mig någon proaktiv information om detta förutom den skiten de skriver om på sin blogg. Dock deltar de i intervjuer på iDG istället för att lösa problemet eller MAILA MIG SOM KUND.

Slutsats
Loopia är riktigt dåliga. Egentligen skulle jag kunna tänka mig en civilrättslig stämning. Jag har försäkring att täcka detta och det skulle vara ganska intressant hur mycket pengar jag skulle kunna få i ersättning för mina driftstörningar. Dock har jag lovat mig själv att sluta slåss mot väderkvarnar och kommer därför bara för all framtid motarbeta Loopia som företag samtidigt som jag migrerar alla mina sidor från deras värdelösa plattform.

Om inte…
Loopia går ut med en ursäkt till alla sina kunder, ersätter oss skäligt och garanterar att detta aldrig kommer hända igen. Skälig ersättning är ett års webbhotellskostnad. Det är en piss i Atlanten mot vad detta har kostat mig i tid och förlorad business, men det är en bra gest.

Disclaimer
Jag behöver inte få ett mail. Ni kan ursäkta ert patetiska hanterande på min blogg. Så får även de som försökt maila mig genom den en ursäkt från er. Bra va?´

Ps
Innan något ljushuvud påpekar att jag borde flyttat min e-post till Gmail/Satan/Vatikanstaten istället för att gnälla så vill jag poängterar att jag köper denna tjänst av Loopia och förväntar mig att den fungerar.

Average Rating: 5 out of 5 based on 298 user reviews.

89 reaktioner till “”

 1. -Ja fråga varför de inte har redundant strömförsöjning.
  -Varför de har en hostingverksamhet i ett K-märkt hus.
  -Varför de censurerar kommentarerna på sin driftblogg.
  -Varför de ljuger i media.
  -Fråga även när de kommer gå i konkurs. 2010 eller redan 2009?

  Där har du några :)

 2. @Calle: men för faen männska. Omsätter man miljoner har man väl råd med en riktigt tjänst från början. Kom ingen nu allihop. Jag har som privatperson använt dyrare hotell än de ni snackar om. I mitt företag skull jag inte ens drömma om att anlita Loopia eller web10 för affärskritiska applikationer! (Ja Calle, använder du mailen så som du beskriver så är det en affärskritisk appliation, annars hade du inte behövt nämna det). Väx upp och sträck på er som privatpersoner och företagare nu allihop och lär er den här läxan.

 3. Hej allihopa !

  Jag e inte så haj på datorer men undrar en sak? Jag registrerade ett namn på godaddy.com å skulle efter det se på one.se om det var ledigt? mycket riktigt så var det upptaget (jag blev glad för det !) men så gick jag 10 minuter senare in på loopia och där så var det ledigt?
  E det så det ska va lr ? Jag menar på e det ett så oseriöst företag att dom säljer ett domännamn som redan är registrerat och upptaget !! Väldigt arg och besviken på loopia i så fall!

 4. Hatar också loopia.se testade dem för förstagången, betalade startavgiften = Mycket dyr som fan.

  Betalad startavgifter för 5-6 mysql databaser = Mycket dyrt

  1-2 dagar efter vissade det sig att dem helt enkelt sega som fan jag som har sajter med 5000+ besökare dygnet runt.

  Dem kunde knappt surfa.

  Dessutom så funkar inte deras kontrollpanel för byta namnserver längre,

  Dem vägra byta dns server åt mig :(
  Väntad nu i 4 dagar på få dem bytt. på sajten

  http://www.gratissidan.org // Nere för dem släpper inte namnserverna :/

  Så jag har bestämt mig gå tillbaka till

  http://www.binero.se dem ger ju till och med tillbaka pengarna som är kvar på tiden om man skulle vilja byta det gör inte Loopia.

  Låter nu binero ta över mina domäner, ska inte ha något med Loopia och göra personligen hoppas jag dem går i konkurs.

 5. Jag hatar faan loopia, dom tar typ 99% av alla gaming sidor som e svenska om jag ser nånn ifrån loopia irl så kommer jag att döda den.

 6. Har läst igenom denna blogg och jag måste säga att tal om HAT är helt snurrigt. Det inträffar drift störningar överallt och då förlorar man som företagare 100-tusentals kronor varje dag om man bedriver avancerad e-handel.

  2008 eller 2009 hade Västerås kommun ett kraft strömsavbrott och mer än halva Västerås var mörkt. Det tog Mälarenergi nästan en vecka att få igång el-kraftförsörjningen igen.

  Om det är något bolag som skall ha en civilrättslig förhandling så skall ni ge er på Mälarenergi som inte kunde åtgärda felet på en gång.

  Så sluta att prata en massa skit på bloggen.

  mvh. // Anders

 7. Rätt gammal post du drar upp Anders och ganska inaktuell.

  Dock har de flesta webbhotell UPS och dieseldrift vid elavbrott, vilket inte Loopia hade då. Kanske har de idag.

  Jag vet ej men jag är nöjd med dem i alla fall då de skärpt till sig rejält och nu är ett av de bästa hotellen på marknaden igen.

 8. Dan.. mailen nere hela dagen idag . sidorna nere 75 minuter går fortfarande inte skicka. usel mailsupport. Man blir helt enkelt galen när man betalar för detta. är det verkligen så svårt varför fungerar mailen hos alla andra, är det BARA loopia som får desa ”attacker” som de skyller på eller är det prao elever i serverhallarna som inte klarar fixa det? ? helt katastrof enligt mig. även om deras webmail funkar så flippar den ur ibland när man ska skicka tex och är seg som SIRAP tar ibland en minut at byta mapp. ibland får man testa logga in 5 gånger innan man ens kommer in och detta är normalt.

  en som betalar för en FUNGERANDE satans email.

  riktigt less på detta.

 9. Jag är också irriterad på Loopia. Jag insåg snabbt att jag inte vågade ha själva hemsidan på deras webhotell då jag är beroende av denna som enda säljkanal för att förmedla semesterboende på västkusten. Men jag trodde i min enfald att de skulle klara av att hålla mailen uppe. Men det går inte en dag utan att jag blir utkastad och har jag tur kan jag logga in igen. Så, ja, det var bra en gång i tiden när det drevs i mindre skala, men i samband med försälningen blev det nog dags att byta även mailleverantör. Det är ju ett sådant störningsmoment i verksamheten bara. Min business är ju förmedling, inte internetkompetens i den utsträckningen.

 10. Binero – Svergies ovänligaste webbhotell
  Här har vi den största boven av de alla. Ett stort och etablerat webbhotell som aktivt försöker framstå som något bra mycket bättre webbhotell.

  Jag blev utkastad därifrån utan förvarning då mina sajter hade för ”hög trafik” trots att min trafik mängd var högre i avtalet. Sen att de stängde ner mina sajter och RADERADE ALLA FILER!! Ja du hörde rätt! Utan förvarning! Ett fjuttigt mejl kommer på e-posten 45 minuter senare där det står att jag inte längre får använda binero.

  Pengarna tillbaka om man inte är nöjd? Hmmm… har väntat nu 4 veckor (2 veckor står i avtalet.)

  Slutsatsen är från min sida är så länge dina sajter har få besökare fungerar de flesta webbhotell, när du når för höga trafikmängder kan du räkna med att du inte kommer bli behandlad på samma sätt. Många av webbhotellen kör ett mycket smart men bedrägeriliknandesätt som helt enkelt funkar så att de erbjuder hög trafik eller ”obegränsad” bara för att de flesta aldrig kommer upp till dessa trafikmängder.

  Dan vad säger du om detta? Jag blir så j*vla förbannad man gör inte så här usch.

 11. Hej Någon,
  Vi lyckas inte alltid, men vi arbetar mycket hårt för att inte bara framstå som – utan även vara Sveriges vänligaste webbhotell.

  Självklart verkar saker inte ha gått rätt till i ditt fall. Om du kunde maila faktura@binero.se med detaljerna kring ovanstående så kan vi titta på dem och återkomma till dig.
  Vänliga hälsningar,
  Erik
  Binero

 12. Säg vad ni vill om Binero eller Loopia.. men mitt Binero-konto tuggar på finemang. Använder hyffsat mycket trafik, men mina sidor borde knappt använda någon CPU. Bandbredd och hårddisk är billigt nuförtiden.. CPU är inte det. Oavsett om du kör dedikerad server eller delad webbhostningmiljö för futtiga 50kr/mån.

  Någon: Låter som att du borde lära dig koda.. eller så gjorde du någonting heltokigt. Alltid blivit jättebra behandlad av Binero.

 13. Loopia har problem med sitt mailcluster igen… För femtielfte gången. Nu är måttet rågat – jag ska aldrig mer använda mig av Loopia.

 14. Loopia suger stort. Jag har flyttat nästan alla mina domän från dom då dom gjorde ett grovt slarvigt misstag. Nu funkar inte mina mejl heller så det är droppen. Nu kommer jag säga adjö till dom för gott. Loopia är skit!

 15. Håller fullständigt med dig, Loopia är inget att lita på. Dom missade att förnya ett viktigt domännamn för mig, och det tar dom inget som helt ansvar för. Den som nu har registrerat domänet skall ha 15000 kr för att sälja tillbaks det till mig! Är det någon som vet om man kan stämma Loopia i domstol?

 16. Jag bytade från Yellow till Loopia, när jag sedan upptäckte att jag bytt till i stort sett samma företag men med annat namn, dvs. lika dåligt fungerade så höll jag nästan på att ge upp hoppet.
  Min räddning kom i form av Euro IT Solutions. Legat där i ett år nu med diverse tjänster och är jättenöjd!
  Råder folk att öppna ögonen för dessa!

 17. Ja, Loopia suger som leverantör. Kanske är de billiga, vad vet jag. Om så är fallet är det väl så att man får vad man betalar för. Fast det är klart, vore det så skulle det ju vara gratis eftersom man får precis INGENTING från deras satans webbmail. Kunde jag lägga ut en rondellhund i form av Mohammed på deras site (alltså om jag hade tid att vänta på att skiten laddar, för inte ens deras egen s.k. driftblogg funkar ju!)och skicka ett tips till någon av Usama bin Ladins polare skulle jag inte tveka. Brinn i helvetet, Loopia!

 18. Håller fullständigt med om att Loopia suger.
  Pissig support, otrevlig personal. Och när de gjort fel vägrar de att erkänna det.
  Ska ta me faan trycka upp en bildekal med texten ”SNART HATAR ALLA LOOPIA, är ni nöjda nu?”

 19. Sökte på ”alternativ till loopia” och får upp den här tråden som första träff :-)

  Jag har varit kund i flera år och nu har de släppt på för många kunder på servern där min databas ligger vilket resulterar i att min sida inte är åtkomlig ett par gånger i månaden. Mitt krav var att om de inte kan flytta bort kunderna som har tillkommit och slöat ner servern så flytta min databas på natten… Men nej, Loopia jobbar inte på nätterna.

  _________________________________________

  Hej Daniel,

  Den databasserver som din sida anropar har för närvarande långa svarstider på grund av hög belastning.

  Vi kan byta databasserver för din MySQL-databas om du så önskar.

  Databasflytten tar ca 10-20 min när vi påbörjar den och under den tiden är det viktigt att ingen data skrivs till era tabeller.

  Vi kommer att uppdatera konfigurationsfilerna åt er, testa och därefter ta bort den gamla databasen.

  Detta för att minimera risken för att datat hinner bli inaktuellt innan uppgifterna ändrats.

  Vi kan endast göra denna flytt under kontorstid 08-17.

  Vänligen återkom om du vill flytta din databas.
  _________________________________________

  Hej Daniel,

  Som jag tidigare skrev så kan vi enbart göra flytten under kontorstid,
  dvs mellan 08:00 och 17:00. Vi har ingen möjlighet att göra en flytt
  mitt i natten.


  Regards
  ***** H
  Second Line, Loopia AB

 20. Dan, du kan få ersättning för dina loopiaproblem.
  Registrera ”visomhatarloopia.se” där arga kunder kan skriva av sig och lev gott på annonsintäkterna :-)

  Vad är vitsen med deras ”driftbloggen.se” när de inte skriver in när de har haft problem med sina servrar?

  Just nu håller jag på att flytta över mina 24 domäner till Oderland, får hoppas att det fungerar bättre där!

  Date: Tue, 6 Mar 2012 08:58:44 +0100

  Hej Daniel,

  Vi hade en tidigare en störning på den aktuella webbservern som gjorde att webbplatsen var otillgänglig sporadiskt. Detta är nu åtgärdat och vi ber om
  ursäkt för det inträffade.

  Återkom gärna om du har några fler frågor eller funderingar.

 21. Har du ”2 e-butiker och ett 20 tal viktiga sidor” hos Loopia!?!?!? Varför det? Hade du inte råd att betala för en seriös leverantör?

 22. @Kalle Detta var 4 år sedan. I ditt försök att få mig att se dum ut, som inte hade bra hosting, så uppnår du tyvärr bara att du ser ut som ett jävla retard som inte kan läsa eftersom du postar på 4 år gammalt skräp. Var nu inte ett retard utan skaffa ett jobb eller köp läsglasögon på Statoil. Mmmk?

 23. Ett företag som registrerar alla nya företagsnamn.se!!! Hur i helvete är det ens lagligt? Bildade bolag och samma dag som jag fick namnet från bolagsverket blev det registrerat hos Loopia. Klart fall av man inte har något intresse av själva namnet, bara att man låser sig till Loopia!

 24. Nu, 4 år senare, är loopia om möljligt värre. Tyvärr är deras nivå av service väldigt dålig.

 25. HAAATA Loopia, de är alltid strul med dem.
  Idag skulle jag jobba på med att få undan massa surdegar på mailen men givetvis är loopias mail rutten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *