pinocchio.gif…men jag är åtminstone ödmjuk nog att inse och erkänna det. Min VPS hos glesys är nu avbeställd och jag har beställt managed hosting på en ny VPS av dem istället.

Anledningen var att jag insåg att om jag behöver mecka mer än 6 timmar med min VPS per år eller har en nedtid på 12 timmar eller mer på ett år så har managed hosting redan betalt sig själv. Eftersom jag i samband med installationen av min VPS slösade bort lätt 6 timmar arbetstid så var beslutet ganska lätt.

Jag har inte tid att syssla med sånt som jag inte förstår eller är bra på det. Det är en viktig lärdom. Gör det du är bra på och låt andra göra det du är dålig på.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 284 user reviews.

22 reaktioner till “”

 1. David: Jo typ. Problemet var att i windowsmiljö där jag kört AMP så blev det slött och kasst i produktionsmiljö och linux fattar jag inget alls av.

  Så får det bli tills jag lärt mig något och kan avaktivera managed :)

 2. För att vara elak, det kan inte vara databasdesignen som gör det slött/att det skalar dåligt? FAst fungerar det bra nu med managed hosting så rocka på.

  (\(\
  ( – -)
  ((‘) (‘)

 3. Låter som ett helt rätt beslut! Det är så man ska tänka.
  Jag kommer lungt skaffa managed hosting när mina inkomster ökar lite, men just nu får ett konto hos HostGator för $10 i månaden duga!

 4. När jag läste att du ansåg dig vara en klåpare och sen insåg orsaken så kan jag inte annat än skratta. Been there – done that… Igenkänningskomik är alltid kul!

  Men kan bilden på Pinocchio verkligen passa in på nya snälla Dan som ska hålla sig undan blåsväder? Nog räcker du lång näsa åt det mesta, men i det här fallet riskerar du kanske att göra det åt Disney. Kanske vi snart får läsa om advokater som förstår hur man kontaktar Dan 😀

 5. Jag räknar med ytterligare ett inlägg i denna serie där Dan inser att han varit lite för snål och måste byta sin nyköpta (trånga) plats på en VPS till en riktig managed colo-server.

  Det sämsta en fysisk butik kan göra är att inte satsa tillräckligt på en bra, fräsch och stor lokal som kan ta emot alla butikens besökare. Jag har ett klockrent exempel på ett fik i stan som alltid har fullsatt och skulle lätt kunna tjäna det dubbla om dom bara hade fler platser. Detsamma borde gälla butiker på webben.

  /Joel

 6. Skulle vara gött om man kunde kommentera nyheterna till höger.
  ”i dag” <- Monday, September 22, 2008 va?

  Vad är det som är ett utspel från googles sida? Vad de säger är ju att man bara ska skriva om urls om man behärskar det.

 7. Jag kör samma siter jag hade på 4 maskiner innan på en av glesys premium-vpser. Att jag dessutom sänkte mina kostnader med 3/4 och fick bättre svarstider gör ju inte direkt grejen sämre…

 8. Det verkar vara många som rekommenderar VPS hos glesys. Några frågor:

  Är det som när man hyr en server att om man tecknar sig på 3 år så kommer man sitta där om 3 år med ganska medelmåttig prestanda eller uppdaterar de hårdvaran kontinuerligt?

  Vart hittar man information om managedtjänsen? Är det en fast månadskostnad för alla packet eller varierar den med packetets storlek?

  Hur lätt är det att uppgradera till ett större packet? Är det lika enkelt som att uppgradera ett webbhotellskonto?

  Ligger dan.se på VPSen nu? Jag skulle vilja testa att pinga någon sida där från lite olika platser i världen och just nu ger ju dan.se ganska hyffsade svarstider.

  Jag vet att några frågor antagligen skulle kunna ställas direkt till GleSYS men just nu scoutar jag mest marknaden och då vill man ju inte besvära säljavdelningarna. Lite roligt att majoriteten av de där VPSerna har mer ramminne än min dedikerade server och att de dessutom har kapacitet för en burst…

 9. Kör själv med GleSYS VPS, grymt nöjd med dom. Det som jag gillar bäst är att det oftast tar max 5 min för dom att svara på support mail och de löser (hittills iaf;)) alla problem som dyker upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *