thief.jpgFakturera Mig från e-handelsbolaget Kreditor är en mycket trevlig tjänst i grund och botten. Jag har själv använt den i något år och har mestadels bra erfarenheter, men det finns brister.

Vad som skiljer Kreditor från många andra factoringbolag är att de står för hela risken. När du väl sålt fakturan till Kreditor tar de all risk, detta till ett pris såklart. Detta skydd är mycket skönt att ha, även om man kanske i slutändan betalar mer till Kreditor än vad man hade förlorat i uteblivna betalningar om man skött faktureringen själv. Anledningen är att man kan sova skönare på nätterna med tryggheten att man inte blir lurad.

Men är det verkligen så? Nja, inte helt. Vad händer till exempel när folk falskbeställer ordrar i andra människors namn och med deras personuppgifter? -Jo, Kreditor tar fortfarande risken sålänge den bedragna personen gör en polisanmälan och butiken har skickat ordern med ett spårbart fraktalternativ.

Om du skickar dina produkter med Posten Brev så kan folk systematiskt belasta ditt företag både administrativt och kostnadsmässigt. I synnerhet om du jobbar med produkter som är unika för varje kund, låt säga en individuellt tryckt t-shirt, så kan elaka konkurrenter och bedragare ställa till det rejält för dig.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 235 user reviews.

7 reaktioner till “”

 1. Mig veterligen så tvingar fakturera mig (kreditor) beställaren att ange sitt personnummer som matchas mot den folkbokförda adressen, samt att leveransadressen inte får skilja sig från den folkbokförda adressen. Så har jag fått lära mig från Kreditor iaf. Så då om jag försöker begå bedrägeri, måste jag alltså känna till ”mitt offers” kompletta personnummer, folkbokförda adressen och sist men inte minst. Stå och vänta på att avin/paketet kommer till ”mitt offers” brevlåda. Behöver jag då hämta paketet hos ett postombud så måste jag alltså även ha korrekt legitimation från ”mitt offer”. Rätta mig gärna om jag har fel.

 2. Henrik: Du har inte fel. Problemet är när man som jag gjorde, sålde unika t-shirts till kunder. Falskbeställningar på 4000:- som man sedan inte kan sälja till någon annan är ganska tråkigt. Samma sak om man inte har sina produkter i lager utan beställer on-demand från leverantör/grossist.

  Att ta reda på någons personnummer och adress gör man enkelt genom att ringa skatteverket.

  Det är alltså ganska enkelt att förstöra för sina konkurrenter om man vill det. Självklart är det ganska omständigt att stå och vänta på avier men rent teoretiskt går det ju också.

  Kunden kan ju också ha angett sin egen e-postadress så att han får kollinumret när paketet skickas från butiken. Posten ska ta leg, men struntar ofta i det när det gäller postpaket.

 3. Hej Dan,
  Jag håller tyvärr med dig, ”vill en bedragare göra något så löser personen det”. Antagligen finns inget idiotsäkert system för att undvika detta, då skulle väl antagligen de riktiga kunderna få det för svårt för att lägga en beställning.

  En annan fråga, åtar du dig SEO uppdrag? läste ditt senaste blogg inlägg om ignition osv. Jag söker en person som kan åta sig vissa uppdrag då och då. Jag driver själv en e-handel idag och har en till som ligger i slutskedet. Men tidens finns inte att underhålla SEOn samt komma med idéer om tävlingar etc som du skriver om. Du kan väl maila till mig? //Henrik

 4. Jag jobbar inte med traditionell SEO, däremot med marknadsföring på nätet.

  Jag har inte din e-mail så det är svårt att maila. Kontakta mig gärna via formuläret här uppe på sidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *