sapa.gifÅrets nya heta dokusåpa handlar om en trevlig kille med hästsvans. Han driver företag och tycker om Internet. Idag är dag 1 och följaktligen första men även sista avsnittet i en Dag med Dan – The dirty stories.

Kl 08.00

Vaknar ganska utvilad. Tur att man har en sambo som går till skolan och har disciplin, annars hade jag sovit till 12.00 varje dag. Frukost på balkongen och jag är redo för en produktiv dag.

balcony.jpg

Kl 09.00

Kommer till kontoret. Idag är jag ensam för min kollega Julius är på semester i London. Det första jag gör när jag kommer till jobb är alltid att starta kaffemaskinen… Mmmm kaffe. Dubbel espresso och jag är redo för att börja med dagens projekt som är en buggfix i Evolution/Roligaprylar.

espresso.jpg

Jag har kört Lightbox för att visa större bilder på produkterna, men jag märkte igår att Lightbox ihop med Youtube embedding kraschade browsern i butiken.

Skitbra, dags att kasta ut Lightbox och byta ut den mot Highslide som Hjalmar tipsade om efter att jag sett den på deras snygga sida om tidningar.

Kl 09.10

Sådär, då var det klart. Dags att ta itu med ångestmomentet som föddes igår när den skandinaviska distributören för Pleo ringde mig och snackade lite. Tydligen ska de lansera min favoritdinosaur med pompa och ståt i Sverige och norden. Självklart börjar jag känna att mina konkurrenter flåsar mig i ryggen då. Jag var ju trots allt först gnäller jag fram som en liten bebis som inte får mammas bröst. Buhuu!

pleo.jpg

Jag påminner mig själv om att detta är en allvarlig brist hos mig som person. Jag bryr mig inte ens egentligen. Roliga Prylar är kärlek rakt igenom, so what om Coolstuff börjar sälja Pleo eller Grötmunnarna Megagadgets (no offence grabbar). I förlängningen kommer jag ju att sälja fler Pleos om uppmärksamheten kring den ökar. Det jag är rädd för är antagligen att jag gör den första etableringen i Sverige utan att få något för det och sedan springer jättarna förbi mig. Dock inser jag att jag bara ska släppa dessa tankarna.

För att kompensera så lägger jag istället upp en plan för att få ut Pleos koppling till min butik. Jag mailar Anders på M3, tydligen är de klara med recensionen av Pleo nu och den är med i nya numret. Jippie, hoppas de gillade honom! Mailar sedan Metro Teknik och frågar om de vill testa Pleo, det vill de gärna. Kanon, nu kan jag slappna av.

Kl 10.00

Dags att kolla gårdagens intäkter och statistik. Affiliate gick bra, Adsense okej även om Newyork.se presterar all-time-low på en månad. Nåväl, inget att bry sig om idag. Får först avgöra om det är en fluktuation eller inte. Resefabriken fortsätter att gå framåt och BilligareHotell presterar också bra. Kanske får jag igen mina stålar på ett år, vi får se. Trafikmässigt ökar hotellsidan tack vare mitt utökade SEO-arbete och påfyllningen av content. Istället för 30 hotell har jag nu 200 eller något på sidan.

Statistikmässigt går det mesta uppåt just nu verkar det som. Trivia håller sig över 1000-strecket trots minimerad Adwords-budget. Konstigt, men kul. Såhär har den organiska söktrafiken sett ut sedan starten förra året:

trivia_analytics.jpg

Kl 10.30

Mailar en holländsk leverantör och frågar om de skickat min senaste order. Det har de inte, för banköverföringen har inte nått deras konto. Jag mailar ett kontoutdrag och ordern går iväg till deras lager. Snart är mitt lager för litet. Enligt min webbutik har jag nu 258 produkter i lager och totalt 2592 artiklar. Dags att köpa nya lagerhyllor på IKEA. Synd att jag inte har någon bil, det får vänta.

En av de sköna nya produkterna på väg in är Todo-tatueringen. Mycket händig:
todo_tattoo.jpg

Kl 11.00

negotiate.jpgFunderar över budet på SEDO på en av mina domäner. Misstänker att jag vet vem som ligger bakom. Budet är inte dåligt, men inte bra heller. För lite pengar för att det ska vara värt att göra något, men domänen är å andra sidan inte värd hur mycket som helst. Dock misstänker jag som sagt vilka som ligger bakom budet, vilket gör att jag vet vad den betyder för dem och hur mycket de behöver domänen. I detta fallet får det väl anses som halvviktigt för dem så vi snackar inte precis 100.000kr.

Min normala policy är att jag inte säljer domäner, förutom i de få fall då budet är så pass stort att det faktiskt kan förändra och förbättra min verksamhet, eller att jag aldrig tror jag kommer få ett lika bra bud på samma domän igen.

Jag är tveksam, ger ett motbud så får vi se. Jag bryr mig ju inte egentligen hur det går, då det bara påpekar min balansräkning mer eller mindre. En förflyttning av kapital från domäner till bankkontot.

Kl 11.30

Dags att ta tag i min misslyckade parser jag byggde för några dagar sedan för att kunna få supersnabb överblick på pryl- och designmarknaden för att omvärldsbevaka utan att behöva läsa 200 bloggar. Tyvärr funkar min parser inte perfekt för den tar inte hänsyn till dubletter vilket gör att databasen nu är på 100.000 rader efter några dagar. Ooops!

Så, nu var det löst hoppas jag. Om du också tycker om bilder på rolig design och prylar kan du spana in Rolig Design (roligdesign.se)

roligdesign.jpg

Kl 11.35-11.50

Faran med att jobba på Internet och vara beroende av att hela tiden omvärldsbevaka allt som händer är att man lätt fastnar på ganska oproduktiva sidor. Nu fastnade jag för en artikel på Prylkoll om en kille som gör massa roliga egna robotar. Sen satt jag och kollade på filmerna i en kvart.

crabful-swashbot.jpg

Kl 11.50

epusher.jpgBestämde möte med Anders på Jumpb.dk för att prata om svensk respektive dansk e-handel. Det han sa i kommentarerna på min blogg om att man inte kan ha en skandinavisk webbutik på engelska är nog ganska vettigt. Vi får se, hur jag gör i framtiden och vad som är det smartaste valet.

Han tipsade även om boken E-pusher som är skriven av Danmarks motsvarighet till Johan Stael Von Holstein, nämligen Martin Thorborg. Martin startade jubii.dk och massa andra coola projekt och har skrivit en e-bok för e-handlare. Den verkar grym men den kostar också 1875 danska kronor. Vi får se, kanske slår till.

Lunchdags

Köttfärs med ärtor och ris som avnjuts i sällskap med en grym tv-serie, nämligen Entourage.

entourage.jpg

Kl 12.30

Underbart väder ute. Beger mig till banken för att lösa in momsutbetalningen från SKV. Smidigt när man inte angett utbetalningskonto verkligen. Ska även lösa in några checkar från IAN, ska bli skoj att se hur mycket det strular. Sedan blir det en kaffe nere vid havet för att fira att jag har fått min egen dokusåpa på Dan.se

nordea.jpg

Kl 13.30

blind1.jpgBack in business. Det var såklart inte helt smidigt att lösa in checkarna, men det gick. Tyvärr hade företagskassan där man slipper köa stängt, så jag fick trängas med alla privatpersoner. Dock så hjälpte jag två blinda personer hitta kölappar och veta när det var deras tur att gå till kassan. Retevo AB är således ett bra exempel när det gäller CSR.

Efter att ha avnjutit min cappucino möts jag av ett trevligt brev i brevlådan på kontoret. Det är från Skatteverket och de vill ha kopior av min bokföring för att se om jag:

1. Lurats i momsdeklarationen
2. Är inkompetent

skatteverket.jpg

Risken finns väl att punkt nummer 2 stämmer, men jag är ganska säker på att min bokföring är korrekt. Nåja, nu får jag slösa en timme på att besvara deras ”förfrågan”, som dessutom skickades med B-post. Antingen är Skatteverket väldigt kostnadsmedvetna eller väldigt slöa. Får man besked om revision via B-post också?

Kl 14.26

Jag flippar ut på min slöa dator. Minnet tar slut hela tiden. Jag har säkert 2000 virus och trojaner. Skitdator! Önskar att jag fick en ny av tomten, eller mig själv.

Försöker producera underlaget som SKV ville ha av mig, men det krävdes en reboot av datorn först. Ringde handläggaren och tog ett snack med honom. Han var trevlig, men jag blev inte mycket klokare.

Kl. 15.00-16.30

evolution.jpg

Har programmerat i några timmar nu. Jobbar med att bygga en funktion i mitt e-handelssystem som gör att man kan köra flera webbutiker parallellt med samma lagersaldo och även kunna peka www.butiken.se till en konfigurationsfil och www.butiken.com till en annan. I varje sådan fil kan man sedan ställa in språk, design och allt annat som frakt och betalalternativ.

Nästa steg är att utöka med en A/B-testningsfunktion så att jag kan skapa 4 olika konfigurationer med exempelvis olika designer, fraktpriser och betalalternativ och sedan A/B-testa dessa sinsemellan och få fram all statistik i mitt statistikverktyg uppdelad på de olika konfigurationerna.

Det är ganska fräsigt och nästan färdigt. Mitt statistikverktyg kommer bli det bästa (anser jag) på marknaden för e-handlare gällande funnel-analys, och konverteringsoptimering. Jag mäter redan alla actions som sker i systemet. Lägger du exempelvis en vara i kundvagnen mäts det, även avprenumerationer på nyhetsbrevet och ett mail till kundtjänst. Ja, allting mäts helt enkelt.

Nästa steg är att ta statistiken till produkterna och ge mig som e-handlare inköpsunderlag på uppskattad försäljningsvolym, statistik över hur attraktivt produkterbjudande är för att kunna ta reda om det går att justera priserna för att öka konverteringen och samtidigt göra mer vinst.

Fick även textleverans till min sida om Veterinärer som jag har på vet.se. Den behöver dock lite design och koduppfräschning men det hinner vi inte idag.

Kl 16.30-17.00

Dags att skicka dagens orders i butiken. Det är avslappnande för man slipper tänka samt så blir man glad av att se alla roliga produkter.

packar.jpg

17.00

Nu är dagens arbete avslutat. Dags att gå hem. Hejdå macken, ses imorrn.

macken.jpg

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 157 user reviews.

35 reaktioner till “”

 1. Blev intresserad av ‘Rolig Design’. Det är alltid kul att driva webbsidor, men ur ekonomisk synvinkel ser jag ingen möjlighet till inkomst i nuläget?
  (Ingen reklam)

  Vill du berätta mer? :)

 2. Väldigt intressant läsning, du får allt att låta så simpelt :)

  Måste även ge dig creds för den snabba leveranstiden på Roliga Prylar. Har tidigare beställt och betalat med kort och fått sakerna dagen efter. Lade en order igår men valde då att betala med faktura, då jag som många andra är fattig den 22 Maj, hur som helst gick även detta grymt bra och har redan fått hem sakerna.

  Ska bli kul att ge morsan några sköna muggar (Pick a Nose) och en ask bacontandpetare på morsdag.

  Mvh / Mikael Krohné

 3. Det är enkelt :)

  Kul att det gick snabbt. Jag har som mål att aldrig leverera slöare än dagen efter sålänge beställningen sker innan 17.00.

  Tror inte jag brutit mot min egen regel ännu.

 4. Roligt inlägg! men om du inte redan har en, köp en digitalkamera, och dokumentera med egna bilder nästa gång istället.

  Ps. Jag antar (med ref. till tidigare inlägg om någon dan som blev sur på e24 som snott en bild från newyork) att du har rättigheter att använda dessa bilder? 😉

 5. Jag har en kamera men den var på villovägar på ”inspelningsdagen”.

  Sedan så står det alla fritt att använda alla bilder jag tagit sålänge det inte är för kommersiell verksamhet, vilket E24 är.

  Ps.

  Om jag inte minns fel snodde en knappsida bilder från en sida jag låg bakom med tillsammans med Hjalmar för några år sedan. *host*, *host* 😉

  ds.

 6. Dan, jag påpekade det mest för att det vore mycket roligare om du hade egna bilder (tycker jag iaf) :) Dessutom skulle du slippa frågor om sopor på balkongen och trasiga kaffemaskiner.

  Hjalmar&Dan, man lär sig av sina misstag 😉

 7. Ja, det var ingen kritik. Mest ett skämt. Självklart kan folk anse att jag hycklar som använder bilder lite hur jag vill på min blogg, men jag står för det.

  Tror det finns väldigt få bloggare som inte använder bilder lite hur som helst med eller utan rättigheter.

  När det gäller kommersiell användning tycker jag inte det är okej däremot. Angående min konkurrent som blev inspirerad av min design och snodde texter från mig handlade det egentligen inte om upphovsrätt utan snarare om att det var affärsetiskt dålig stil och potentiellt kan innebära problem med duplicate content för min butik hos Google.

  Ska skriva ett inlägg inom en snar framtid för att diskutera framtiden för upphovsrätt på Internet. Jag har en ganska klar bild av vad jag tror kommer hända, men det vore kul att ventilera sina åsikter med andra och se vad resten av ”världen” tror.

 8. Dan, det var mest ett skämt från min sida också. Det finns nog ingen bloggare som inte använt google.com/bilder för att snabbt få fram grafiskt content till sina inlägg.

  Det vore som sagt bara lite roligare med äkta bilder, direkt från din vardag (vem vill inte se din vy från balkongen t.ex :D) .. men givetvis förstår jag om det tar tid att fota allt (alla kan inte vara bilddagboksnördar).

  Jag tror inte att upphovsrätten som den ser ut idag kommer vara likadan om 10 år. Stora förändringar kommer att ske och några är redan i farten (eg. STIM’s nedladdningsavgift). Sålänge man tar bilder till ickekonkurrerande verksamhet så tror jag inte heller någon gnäller (och gör någon det, då får man plocka ner/byta ut filen ifråga).

 9. … och för att dra parallellen till blogg vs kommersiell verksamhet.

  En viss blondin drar in mer pengar (enligt hennes uppgifter) på sin blogg än både du och din konkurrent gör på era prylsidor i dagsläget.

  Dessutom drar du in pengar (annonser) och tipsar om dina kommersiella sidor på denna blogg så kalla det icke kommersiellt är inte helt rätt och speler heller inte någon roll. Man bör fråga om lov, eller åtminstone tala om var man fått bilden ifrån (länka).

  Världen blir bättre om vi delar med oss, och hjälper varandra. 😉

 10. Jag uttryckte mig dåligt. Menade inte att påstå att alla bloggare är icke-kommersiella.

  Det går att tolka det som en gråzon helt klart. From. nu kommer jag alltid att länka till bildens källa tack vare dig Anders. Det är en bra idé.

 11. Tyckte det var en ovanligt kort arbetsdag. Har för mig att jag nån gång läst att dina arbetsveckor är 80-90 timmar. Fast det kanske blir ett race under helgen också? 😛

 12. Thanks for the quick reply. Are you sure that there are institutions who won’t reurqie your personal guarantee for new companies like these? Also, how much more (on average) have you seen a C or S corp receive than an LLC in initial funding?Cashman

 13. cmq il fatto che la mano d'opera degli operai Fiat incide solo per il 7% sul costo dell'auto e' fuorviante. c'e' anche tutto l'indotto, tutti quelli che producono componenti che poi verranno assemblati dentro la fiat. nella fiat + indotto i salari centrano eccome!!! non solo per il 7% nel costo dell'auto, molto di piu'. altrimenti non avrebbe senso spostare la produzione altrove dove le capacita' delle persone sono molto minori.indopama

 14. Monsieur Frank UN-Zero-Trois,Les chateaux zijn kunstwerkjes uit het vèrledèn. Le train is het nú! Ik ben blij avec cette réportage. Maak mij niet uit, Francoise où Allemagne; als het maar over les trains gaat. Uw culinaire dwalingen nemen wij er gewoon bij. Merci beaucoup!

 15. When the bridal party comes in with light sabers and dressed like it was ’84 again, you know it’s going to be special night. “If you want people who actually care as much about your wedding as you do, we highly recommend them.” I think that’s one of the best compliments you can get as performer and entertainment professional. Bravo to you and the ELite team Mr. Walter. Best wishes Stephanie and Mike!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *