dubai.jpg

-100 per cent exemption from personal income tax for 50 years
-100 per cent exemption from corporate taxes for 50 years
-100 per cent foreign ownership
-100 per cent repatriation of profits
-Metro Ethernet environment
-Dynamic international community
-Opportunities for business interaction and networking
-Opportunities for channel and market development
-Communications infrastructure based on next-generation technologies
-Digital voice and high-speed data services offered at competitive rates
-World’s largest commercial IP telephony network

Sounds pretty awesome… Saknar dock info om boende osv, men det riktar sig väl inte åt smålirare som mig. En liknande tjänst som erbjöd boende och interaktion i någon sorts liten by för Internetnördar hade varit lite fräsigt.

Läs mer på Dubai Internet Citys sida

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 266 user reviews.

15 reaktioner till “”

 1. Skattefritt lät trevligt. Hur är utelivet? :)

  Dan, varför kan man inte klicka på ”äldre inlägg” (eller liknande) för att se vad du skrivit tidigare? Skäms du över vad du skrivit tidigare? (eller är jag blind som inte hittar länken) :-)

 2. Problemet är att den visar lika många på framsidan som i kategorierna och jag vill inte visa alla juli inlägg på framsidan för det tar 2 år att ladda. Så där är problemet. Kanske för att jag haxxat mitt theme för mycket. Inget jag orkar fixa nu iaf.

  Google it 😉

 3. Kontor och tillstånd fixar iaf myndigheterna på en vecka efter specifikation och budget, så den biten är tydligen rätt lugn. Bostadspriser och annat har jag dock ingen koll på.
  Skulle vara rätt skoj att dra dit 😉

 4. Suck. Det är ju uppenbarligen bara en bild av Östersunds stadskärna på bilden, som ser ut att vara tagen i februarisnåret.

  Skämt åsido ska jag försöka ta mig till Dubai i vinter, får väl se om jag blir insläppt. Kanske Dan kan skicka mig ett av sina visitkort så att dom ser att jag är ”connected”?

 5. Frågan är hur liberala de är. Nu har jag aldrig varit i Dubai men det är trots allt ett muslimskt land med allt vad det innebär. Enligt vad jag har hört rent allmänt om länder i Mellanöstern kan det vara rätt tufft som vit att arbeta där. Jag vet inte om det var just Dubai men i vissa av de där länderna är varje medborgare berättigad till ett hus på statens bekostnad (!). Detta gör ju såklart sitt till för priser… sen får man tänka på att det är ett kungadöme i sin rätta bemärkelse. Demokratin är det nog si och så med. Vad händer i Dubai när oljan sinar/tar slut? Vilkas pengar tror ni de blir intresserade av att ta först?

  Utelivet som vi är vana vid är nog rätt begränsat såvida det inte finns zoner för västerlänningar där alkohol är tillåtet.

  Från http://en.wikipedia.org/wiki/Dubai#Culture:
  ”The sale and consumption of pork, though not illegal, is regulated and is sold only to non-Muslims, in designated areas.[78] Similarly, the sale of alcoholic beverages is regulated. A liquor permit is required to purchase alcohol; however, alcohol is available in bars and restaurants within four or five star hotels.”

  och

  ”Dubai is known for its nightlife. Clubs and bars are found mostly in hotels due to the liquor laws. The New York Times listed Dubai as its travel choice for partying in 2008.[81]”

  Så kan man leva utan att käka köttfärs så borde det ju funka rätt bra.. :)

 6. Jag var där för några år sedan och kickade igång ett företag, utbildade personal osv. Blev positivt överraskad.
  En morgon så kom inga anställda till arbetet och efter ett tag kom företagets ägare och förklarade att alla satt i fängelse, olaglig invandring uppenbarligen. Han försäkrade mig om att jag inte skulle oroa mig, tills eftermiddagen skulle dom vara tillbaka då han uppenbarligen kände polismästaren i staden.
  Väldiga liberala och vänliga mot besökande. Trafiken var hetsig som bara den :)
  Bästa var att stranden var helt, verkligen helt tom förutom mig och min vän mellan 12-16 tiden. När vi kom in på hotellet så frågade de om vi var dumma, när vi såg frågande ut så förklarade de att solen var extremt farlig (strålning..) under just de timmarna. Det hindrade oss inte för att ligga på stranden varje dag ändå under de timmarna.. :)

  Skatten på inkomst var runt 4% när jag var där. Jag frågade hur dom klarade den sociala välfärden och tydligen så får ”fattiga” personer annonsera i tidningen gratis och be om hjälp och de rika väljer att sponsra de som tilltalar dem. Såg inte någon uteliggare eller tiggare när jag var där.

  Mycket kan ha förändrats, var 5 år sedan jag var där. Dock så har det förmodligen förbättrats till det bättre.

 7. Ja, flytta ner ett par år hade varit optimalt.

  Men det här med skatten vetitusan. Var man än sitter om man jobbar mot Sverige så är det svensk skatt som gäller… Men visst, kör man engelskt så kanske man kommer undan.

 8. Klart man skattar där man är, annars kan man ju inte konsultarbeta mot någonstans alls. Eller så skulle alla It-indier skatta i sverige då ;-). Alternativt så vore det ju bäst att sitta i Svedala och jobba mot indien och betala indisk ”skatt” hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *